Home » Blog » Toekomst Visie Houten 2025: Houten is "af" .......

Toekomst Visie Houten 2025: Houten is "af" .......

Gepubliceerd op 6 februari 2021 om 08:49

 

 

 

Sinds 9 jaar woon ik met veel plezier in Houten. Hiervoor woonde ik in Amsterdam. Waar ik destijds behoefte aan had was meer ruimte en meer natuur. En dat heb ik ruimschoots gevonden in Houten. Ik geniet daar echt van.
Ik woon in een huis met 1 verdieping (begane grond en 1e verdieping). En de huizen hier direct in de buurt hebben allemaal 1 of 2 verdiepingen. Laagbouw dus. Vanuit het huis kijk ik uit op de Bengelbongerd, de voormalige school aan de Dijkhoeve nabij Het Kant. En ook voor dit gebied heeft de gemeente plannen bedacht als onderdeel van de Ruimtelijke Koers 2040. Volgens deze plannen zal ik in de toekomst uitkijken naar een gebouw dat vier tot zeven lagen zal hebben. Dat is dus twee a drie keer zo hoog als de omliggende huizen. Bij mij zit er nog wel wat ruimte tussen, maar voor meerdere pleingenoten komt deze nieuwbouw pal naast hun huis met alleen een fietspad ertussen.

In de Toekomstvisie Houten 2025 werd geconcludeerd dat Houten ‘af’ is en dat het DNA van Houten bewaard zal blijven. Zoals ik dat zie, is de gemeente met de Ruimtelijke Koers op essentiële onderdelen van hun toekomstvisie totaal van richting veranderd. Ik denk dat veel mensen heel bewust voor Houten hebben gekozen, omdat het hier heel gemoedelijk aanvoelt en er veel ruimte is. Met de huidige opzet voelt Houten bijna dorps aan, terwijl er wel veel mensen wonen en het alle faciliteiten heeft. Met de plannen voor hoogbouw zal Houten veel stedelijker aan gaan voelen. En laat dat stedelijke, dichte gevoel nou precies de reden zijn geweest waarom ik 9 jaar geleden besloot te verhuizen.

Y. Muntz


«   »